Over ons

Wij zijn Maxim en Georg Lannoo, 21 jaar en komen uit Lievegem.

Duivenmelken zit al verschillende generaties in onze familie. Onze grootvader, Georges Lannoo, begon met de ‘duiven te spelen’ en heeft dit zo doorgegeven aan onze vader, Filip Lannoo.

Onze interesse in de duivensport werd gewekt toen we de film ‘Plop in de wolken’ zagen op 3-jarige leeftijd. Hierin kwam namelijk een duif in beeld die heel erg leek op één van onze duiven. We noemden onze duif dan ook ‘Plop’. Later werd een koppeltje gevormd die de naam ‘Plopduiven’ meekregen.

We waren volledig zot van ons Plopkoppeltje en wilden continu bij ze in het hok gaan zitten. Onze vader gaf ons het kweekhok om zo bezig te kunnen zijn met de Plopduiven zonder problemen te vormen voor de wedstrijdduiven.

Op 8-jarige leeftijd kregen we meer inspraak in het duivengebeuren en begonnen we te spelen op onze naam.

Doorheen de jaren breidde ons ras van duiven uit tot brede waaier aan duivenmelkers: Xavier en Raoul Verstraete, Julien en Dirk Dhanyns, Geert Vanrenterghem en Annick Goeteyn, Christiaan Lievens, Rudy Den Haese, …
In 2019 & 2024 werd versterking gehaald bij Gino Clicque.

Van onze goede vriend Dirk Dhanyns krijgen we reeds 5 jaar een selectief gekweekte ronde jonge duiven. Dirk en Julien dienden helaas wegens gezondheidsreden te stoppen met de duivensport op het moment dat ze tot de nationale top behoorden.

Neem gerust een kijkje op onze website en wie weet komen we elkaar binnenkort tegen in het duivenlokaal!